I en ny intervju med Bloomberg försvarar Youtubes vd, Susan Wojcicki, videoplattformens beslut att ta ner videor som laddats upp av den kända Vladimir Putin-kritikern Alexej Navalnyj.

– En sak som är viktig för oss på Youtube är att vi möjliggör så många röster och att vi låter folk uttrycka sig själva och fira yttrandefrihet. Det är en kärnvärdering för oss. Men när vi jobbar med regeringar är det många saker vi behöver ta i akt, som lokala lagar och vad som händer på marken, så det kommer alltid finnas många saker vi behöver överväga, säger Susan Wojcicki.

Youtube har tidigare sagt att de tagit bort Alexej Navalnyjs videor med anledning av ryska censurlagar. Enligt Alexej Navalnyj har företaget nyligen också tagit bort en av hans grupps kampanjannonser inför landets parlementsval.

På den direkta frågan om Youtube tagit bort videon på begäran av den ryska regeringen svarade Susan Wojicicki:

– Vi får absolut förfrågningar från regeringar och tittar på och överväger varför vi får förfrågan och vad egentligen händer på marken. Baserat på en rad olika faktorer så fattar vi ett beslut. Det är inte alltid förfrågningar som vi förstår och ärar, men i vissa fall så ärar vi dem i just det landet.

Läs också: Ryssland bötfäller Google för att ha brutit mot lokala datalagar

Läs hela artikeln här!