Den folkkäre artisten Tommy Nilsson, 61, hann göra fem spelningar på sin kyrkoturné innan pandemin slog till 2020.

I oktober återupptar han nu Sverige-resan där han åker runt till en uppsjö av svenska orter. Till sin hjälp har han också lokala körer.

– Jag spelade med Diggiloo i somras, men det här är någonting annat. Det är lite mindre format och mycket närmare folk. Det är jag och två musiker. Jag ser fram emot det. Jag tycker om kyrkans rum.

Varför just kyrkor?

– Det har ingenting att göra med att jag är religiös eller så, för det är jag inte. Det är mer att man kommer till städer och orter man aldrig kommer till. Mindre orter där kyrkan av tradition är en samlingsplats. Kanske inte bara av religiösa skäl utan av tradition. Man gifter sig i kyrkan, har skolavslutning. Alla vet var kyrkan ligger.

”Vill inte bara bli nostalgi”

Tommy Nilsson har klassiker som ”Öppna din dörr” och ”Dina färger var blå” på sin repertoar, men turnén kommer bjuda på en blandning av nytt och gammalt.

– Jag vill inte bara bli nostalgi liksom. Även om jag är lite äldre nu och kanske inte den mest relevanta artisten i världen så är det viktigt för mig att få vädra vad jag tänker och känner och gör just nu. 

Mer tid för familjen 

Pandemin har annars varit en ekonomisk orolig tid för honom och sambon och musikalartisten Linda Olsson, 42 och att även de har fått ”vända på kronorna” under pandemin.

– Ja, både jag och min sambo Linda är ju i samma bransch. Det har varit tufft och oroligt, absolut, säger han och betonar samtidigt att många andra haft det värre.

Det senaste året har i stället frigjort mer tid för familjen.

– Somrarna är ju då man är ute och spelar, men vi har haft en sommar tillsammans med vårt barn Tim och det har ju varit fantastiskt.

Tommy Nilsson har tidigare pratat om sin önskan att gifta sig sambon Linda, men ännu har det inte blivit av.

– Bröllopsplanerna pågår, de har pågått i fyra år nu tror jag. Det gäller bara att hitta en tidpunkt. Det dyker upp ibland att ”visst fan, vi skulle ju gifta oss”. Alltså det är ingenting som är livsviktigt för någon av oss. Det är en kärleksmanifestation men det ger vi varandra varje dag ändå, så det är mest ett papper. Men det är klart att vi ska göra det vid tillfälle.

Berghagens hyllning till Tommy Nilsson

Läs hela artikeln här!