Den 5 oktober 2011 nåddes världen av det tragiska beskedet att Apples grundare och tidigare vd Steve Jobs avlidit i en ålder av 56 år efter att ha drabbats av bukspottkörtelcancer.

Beskedet lämnades bara en dag efter att Apple presenterat Iphone 4S, något som innebar att många av oss var fullt upptagna med att skriva om spännande nyheter som den röststyrda assistenten Siri.

I en artikel som publicerades ett år efter dödsfallet beskriver MacWorlds dåvarande redaktionsmedlemmar hur de tog emot beskedet och hur man i sista stund behövde göra om papperstidningen för att hedra Steve Jobs. I samma veva startades även en insamling till Cancerfonden och på kort tid lyckades vi samla ihop 90 647 kronor.

Under de tio år som gått sedan Steve Jobs avled har vi kunnat ta del av en lång rad böcker, dokumentärer och filmer som speglar hans livsgärning och hur han lyckades förändra våra liv med hjälp av produkter som Mac, Ipod, Iphone och Ipad.

Läs mer: 8 bisarra hyllningar av Steve Jobs

Även personer som aldrig ägt en Apple-pryl i sitt liv har påverkats av Steve Jobs gärning, för det går inte att blunda för det faktum att dagens datorer har inspirerats av den ursprungliga Macintosh-datorn och att dagens smarta mobiltelefoner har inspirerats av Iphone.

Apple har å sin sida vuxit från ett litet garageföretag till världens mest värdefulla företag med ett börsvärde på 2 300 miljarder dollar. Mycket är förstås efterträdaren Tim Cooks förtjänst, men utan arvet från Steve Jobs hade det knappast gått som det gått.

I sammanhanget kan nämnas att Apple har en minnessida som kallas för Remembering Steve Jobs. Där har miljontals människor från hela världen skrivit kommentarer om hur Steve Jobs har påverkat deras liv på olika sätt. Därmed är det högst troligt att vi kommer fortsätta att uppmärksamma hans dödsdag under lång tid framöver.

Läs hela artikeln här!