Ted Lasso är den mest lyckade serien på Apple TV Plus. Serien handlar om det fiktiva brittiska fotbollslaget AFC Richmond och dess nya tränare som tidigare bara har erfarenhet av amerikansk fotboll.

Serien har hittills bara använt fiktiva lag och spelare, men nu rapporterar The Athletic att producenterna har tecknat ett licensavtal med Premier League. Det innebär att vi i tredje säsongen kan få se motståndare från riktiga Premier League-lag, och att den verkliga bucklan kan användas för vinnaren av ligan. Avtalet sägs vara värt cirka 4,3 miljoner kronor.

Licensavtalet innebär också att Ted Lasso får möjlighet att visa arkivmaterial som gamla inspelade stormatcher, vilket säkert kan användas på kreativa sätt för bakåtblickar på AFC Richmonds historia.

Enligt sajten har Ted Lasso försökt få till ett avtal tidigare men det var först nu efter att serien började vinna en massa utmärkelser som ligacheferna fattade tycke för idén. Dessutom ska serien vara omtyckt bland flera av höjdarna inom Premier League.

Läs hela artikeln här!