Tv-kocken och programledaren Tareq Taylor, 52, vann nyligen Kristallen för Året tv-personlighet och tycks bara bli mer och mer populär hos tittarna.

Vad många inte vet är att den hyllade tv-profilen har plockats in av polis och tvingats tillbringa en natt i fyllecell.

För Femina berättar Tareq Taylor om händelsen som inträffade när han var tonåring.

– En gång när jag var kanske 17 bast så åkte jag bil med ett gäng raggare. Det var första gången jag var med dem, så när bensinen tog slut någon gång under resan sa de ”han är ny, han får fixa soppan”. Jag hade bara 20 kronor i fickan, så de gav mig en dunk och en slang, och jag fick stå och slanga bensin ur en hyrbil.

Låstes in i fyllecell

Allt gick dock inte som planerat för skåningen.

– Då kom snuten från höger och vänster, och jag satt i fyllecell över natten, och var så jävla rädd. På morgonen kom min mamma, och hon satt med mig under förhöret. Då hade de förhört de andra, som sa att det var första gången jag var med. Polisen gjorde bedömningen att jag hade handlat under hot, och väckte inte åtal. Men jag skämdes som en gris, berättar han vidare i intervjun med Femina.

För tidningen berättar Tareq Taylor om ett annat udda ögonblick från tidigare i hans liv, då han drabbades av en allergisk reaktion efter att ha ätit på en blomma i en blombutik. Enligt Taylor luktade stjälken på blomman curry – vilket gjorde honom nyfiken:

– Jag tänkte ”den där kan man äta” och stoppade den i munnen. Floristen tänkte väl ”vad är det för dåre, han är ju inte frisk”, när jag stod och tuggade. Jag kände hur det började bränna och svida i tungan. Jag betalade fort som fan, sen gick jag och tvättade munnen med tvål. Det såg ut som jag fått ett slag på käften.

Skiljer sig efter 26 år

Utöver tv-framgångar som ”Tareq Taylors matresa” har kändiskocken den senaste tiden också väckt uppmärksamhet på ett privat plan då det i mitten av september stod klart att han och hustrun Kristina Taylor, 51, skiljer sig efter ett 26 år långt äktenskap. Paret har begärt att skilsmässan ska godkännas utan betänketid.

Sedan augusti står Tareq Taylor även skriven på en annan adress än ex-parets tidigare gemensamma bostad. Taylor har bekräftat skilsmässan men hittills inte velat kommentera det i övrigt. Paret har tillsammans en 17-årig dotter.

Tareq Taylor pratar om ”nära döden-upplevelser”

Läs hela artikeln här!