Vill du arbeta med IT för framtidens sjukvård där din insats har stor betydelse för många? Vill du vara med och leda uppdrag och projekt så att hälso- och sjukvårdens IT-tjänster levereras med hög kvalitet och kostnadseffektivitet? Då är du kanske den person vi söker till tjänsten som projektledare nät – infrastruktur inom serviceförvaltningen!

Serviceförvaltningen är en snabbt växande förvaltning som står inför många nya spännande utmaningar där vi kommer att ta emot drift- och förvaltningsansvar och tillhandahålla it-plattformar för flera verksamheter inom regionen. Vi ansvarar även för att se till att kommunikation och nät finns på plats och fungerar vid ny- och ombyggnationer för våra sjukhus. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra plattformar och tjänster som vi tillhandahåller till våra kunder.

Vad ska du göra?

Som projektledare kan du ha olika typer av uppdrag och även agera som uppdragsledare, teamleader eller koordinator.

Du kommer att få arbeta med projekt och uppdrag för både nyetablering och förvaltning främst inom området datakommunikation men även inom områdena kapacitet och IT-arbetsplats.

Vem är du?

 • Vi ser att du har minst 5 års erfarenhet av att ansvara och driva större projekt samt att du har goda tekniska kunskaper inom IT-infrastruktur, företrädelsevis med kompetens inom nätverk och kommunikation
 • Du har arbetat med komplexa nätverksmiljöer inom större företag
 • Du har relevant IT-utbildning, hög generalistkompetens och kompetens inom IT-infrastrukturområdet
 • Du är van att jobba med projektmodeller och metodstöd i ditt dagliga arbete och har fokus på resultatuppföljning, rapportering och kravställning
 • Du har erfarenhet av att hantera kund- och leverantörsrelationer
 • Du har goda kunskaper om och erfarenhet av informationssäkerhetsarbete
 • Du har erfarenhet av och känner dig bekväm med att leda medarbetare inom olika verksamhetsområden  
 • Du är bra på att dokumentera och uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
 • Du har erfarenhet av processflöden, såsom ITIL 4, och förvaltningsmodeller  

Det är meriterande om

 • Du har erfarenhet och kunskap i att driva agila projekt
 • Du har kännedom om styrande lagar och förordningar inom offentlig sektor, ex LOU, PUL och GDPR, NIS
 • Du har erfarenhet av upphandling och arbete med ramverk och avtal
 • Du har kunskap kring Region Stockholms verksamhet, organisation och leveransmodell

Vi söker dig som är engagerad, utåtriktad och gillar att driva frågor. Du är lösningsorienterad, kan planera långsiktigt och motiveras av resultat. Du har lätt att skapa relationer och samarbeta med olika personer vilket är viktigt då du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt. Du är tydlig i din kommunikation med rätt innehåll till rätt mottagare. Du har förmåga att leda och coacha andra. Du gillar att arbeta både i grupp och självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Serviceförvaltningen – en nyckelspelare
Serviceförvaltningen levererar kvalitativa och konkurrenskraftiga tjänster inom IT, upphandling, ekonomi, HR, facility management och kommunikation till förvaltningar och bolag inom Region Stockholm. Det gör oss till en nyckelspelare i arbetet med att skapa mervärde för verksamheterna som ansvarar för regionens hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regionala utveckling och kultur. Vill du arbeta i en organisation där din insats gör stor skillnad och där du får både utveckla och utvecklas? Då är serviceförvaltningen rätt för dig. Läs mer här

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här

Anställningsform   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Tillträde   Snarast
Löneform   Månadslön
Antal lediga befattningar   1
Sysselsättningsgrad   100%
Ort   Stockholm
Län   Stockholms län
Land   Sverige
Referensnummer   2021/1578

Kontakt

 • Cecilia Helgeson, 070-7377860

Facklig företrädare

 • Vision, Anne-Lie Vestlund, 070-737 57 15
 • SACO, Mona Ternelius, 070-003 87 08

Publicerat   2021-10-01
Sista ansökningsdag   2021-10-21

Läs hela artikeln här!