Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? För att komma till rätta med dagens brottslighet måste man inte bära uniform – vi som utvecklar polisens underrättelsesystem söker nu en kreativ UX/UI-designer. Vi letar efter dig med känsla för design som kan förenkla det komplexa så det upplevs tydligt och enkelt. Hos oss kommer det du designar vara med att bidra till att skapa trygghet i människors liv, varje dag.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer till Polisens underrättelsetjänst. Vi ska tillhandahålla bästa möjliga it-stöd för arbetet med att upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet. Vi fokuserar nu på att utveckla underrättelsetjänstens nya huvudsystem. Det kommer vara en gemensam resa med representanter från den polisiära brottsbekämpande verksamheten över flera år.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har känsla för design och en kreativ förmåga att utforma enkla och tydliga gränssnitt för system med komplex information. För att komplettera den UX/UI kompetens vi har på plats ser vi gärna att du brinner lite extra för visuell design. Vi tror att du behärskar ett eller flera designverktyg och får gärna vara intresserad av kodning. Du kommer även vara en viktig spelare i framtagningen av vårt designsystem.

Vi tror att kunskap om verksamhetens behov bäst tas fram genom användarstudier och kommunikation. För att kunna omsätta kunskapen till effektiva tekniska lösningar kommer ditt arbete att utföras i nära samverkan med både våra slutanvändare och våra front-end utvecklare. Tillsammans i teamet kommer ni ta fram användarcentrerade lösningar som hjälper polisens underrättelsetjänst att utföra sitt uppdrag.

Hos oss arbetar du i ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka din vardag. Vår målsättning är att leverera rätt sak i rätt tid genom kontinuerliga mindre leveranser och genom att ständigt utvärdera hur vi arbetar.

Polisen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och vi uppmuntrar alla våra medarbetare att ständigt lära sig mer om de områden de brinner för.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • har relevant akademisk examen, yrkeshögskola med inriktning på UX/UI eller annan utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig.
 • har aktuell och relevant erfarenhet av:
  • UX-processen, från behovsinsamling till prototyping och användningstest
  • framtagning av personas, user stories och user story mapping
  • agila arbetsmetoder
  • design av gränssnitt med fokus på UI
 • behärskar minst ett designverktyg, t.ex. Sketch
 • behärskar svenska mycket väl, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • kravanalys
 • planera och facilitera workshops
 • animationer
 • designsystem
 • CSS, HTML och/eller javascript

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Personliga egenskaper

Du är en kreativ person som tar egna initiativ. Du gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession med stort fokus på leverans. Du behöver vara social, serviceinriktad, noggrann och duktig på att kommunicera i ord och bild, en lagspelare som ser nytta i att förstå användarnas beteenden, drar lärdom av användarens beteende.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Är du den vi söker så vill vi gärna träffa dig.
Tveka inte, skicka in din ansökan redan idag.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Margona Åhman, 070-619 52 50, margona.ahman@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Johanna von Zeipel, 073-089 23 31, johanna.von-zeipel@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: UX/UI-designer, Nationella Underrättelsesystem, It-avdelningen, Stockholm

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen .se senast den 17/10 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med A562.296/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer A562.296/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Läs hela artikeln här!