Tv-personligheten Oprah Winfrey pratade om vänskap på podcasten ”Making Space with Hoda Kotb” tillsammans med journalisten Maria Shriver. Winfrey säger att hon kände en ”spirituell koppling” med Shriver från första gången de träffades på en tv-station.

– Hon var inne på toaletten och tvättade ansiktet när vi inledde en konversation. Jag kommer alltid att se det som ett gudabenådat ögonblick för hon blev en av mina äkta och jordnära vänner som burit mig genom hela min karriär, säger Winfrey.

Winfrey räknar också tv-personligheten Gayle King som en av sina tre vänner.

– Gayle och jag har varit vänner i 42 år, lika länge som Maria har varit min vän.

Oprah Winfrey berättade i juli om nyckeln till sin långvariga vänskap med King:

– Ha någon i din närhet som blir lycklig över att du är lycklig. Du behöver vänner som mår så bra i sina egna liv att de verkligen kan bli glad för din skull.

Oprah Winfrey räknar tv-personligheten Gayle King som en av sina tre vänner.

Foto: DAVID MILLER / STELLA PICTURES ABACA

”Bob Greene var svaret på mina böner”

Oprah Winfrey räknar även hälsoexperten Bob Greene som en av sina vänner.

”Bob Greene var svaret på mina böner. När jag först mötte Bob på ett sista chansen-spa i Colorado var jag säker på att han skulle döma mig som jag själv redan hade gjort: Fet och utom kontroll. Men Bob dömde mig inte alls, han förstod verkligen”, skrev Winfrey i förordet till Greens bok ”The Best Life Diet” och fortsatte:

”Att arbeta med Bob har varit obetalbar terapi.”

Oprah Winfrey säger dock att hon har börjat hitta personer som ser ut att bli nya vänner på sista tiden.

– Men jag utvidgade egentligen aldrig den där cirkeln förrän nyligen.

Höjdpunkterna från omtalade Oprah-intervjun med Harry och Meghan

Läs hela artikeln här!