Per Morberg, 61, träffade sin fru Inese Morberg Bergs, 67, på nattklubben Alexandras i Stockholm för över 40 år sedan.

I dag har de fem barn ihop och är kärare än någonsin, och Per Morberg har tidigare uttryckt sin kärlek till Inese i P1-dokumentären ”Scener ur ett äktenskap”.

– Det är en helt unik människa och otroligt vacker i ceriserött och purpur. Ju äldre hon blir, desto vackrare blir hon. Det är en livskamrat.

I en färsk intervju med Hemtrevligt berättar Morberg om första mötet.

– Mitt första intryck var att hon hade bambivrister. Det har hon faktiskt än i dag. Och så minns jag att hon hade håret uppsatt i en knut, säger Morberg till Hemtrevligt.

I dag har paret det gott ställt ekonomiskt. Per Morberg har som skådespelare, författare och tv-kock varit i ropet sedan 1990-talet, samtidigt som Inese är utbildad psykoterapeut.

Men när kärleken var ny fick paret kämpa med att få ekonomin att gå ihop.

– När vi var unga och hade lite sämre med pengar. Dålig bil och vi pantade flaskor för att få ihop pengar. Det var bitvis tufft, säger han i intervjun.

Per Morberg: ”Det är en skön fristad”

Så vad gör man för att hålla kärleken vid liv efter mer än 40 år tillsammans? En idé är att bege sig till Karibien och närmare bestämt till ön Bequia som tillhör Saint Vincent och Grenadinerna, berättar Morberg i intervjun.

– Bequia är en lugn plats borta från all stress och igenkännande. Det är 28 grader i vattnet och 32 i skuggan året om. Ön är gästvänlig, människorna vänliga och hjälpsamma. De flesta känner mig vid namn och brukar byta ett par ord med mig. Det är en skön fristad att återvända till med jämna mellanrum, säger han.

Paret har sedan flera år tillbaka ett hus på ön, vilket de har berättat om tidigare. För två år sedan släpptes serien ”Caribbean Days” inspelad i Västindien och tittarna fick en inblick i det sköna livet på ön.

Och just matlagning är det som många förknippar med Per Morberg. Han har genom året gett ut över tio kokböcker som har sålt i hundratusentals exemplar.

En av kokböckerna har han skrivit tillsammans med hustrun Inese, som enligt Per Morberg har en alldeles särskild paradrätt.

– Hon gör sagolika raggmunkar och en bönsallad som varit med i en kokbok som heter ”Morberg – så gott som grön”. Men för det mesta är det jag som lagar och vi har varsitt kylskåp, säger han.

Magnus Uggla: Kramade inte min fru eller mina barn

Läs hela artikeln här!