Örnsköldsvik, Varberg, Skövde, Göteborg… Kronofogdens it-avdelning anställer nu medarbetare i hela landet. Våra medarbetare jobbar hemifrån under pandemin, vilket vi kommer fortsätta med i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor. 

Vill du skapa samhällsnytta och bidra till att utveckla Kronofogdens IT-avdelning? Vill du ha möjlighet att kombinera familjeliv/fritid med arbetsliv? Bra, läs vidare.

Vi tror att du vill vara med på en häftig resa och bidra till att skapa helt nytt och framtidssäkrat verksamhetsstöd för avdelningen som hanterar skuldsanering på Kronofogden. Befintligt system befinner sig i slutet på sin livscykel och Kronofogden påbörjar just nu arbetet för att ersätta det befintliga IT-stödet med nytt modulärt IT-stöd. Detta nya stöd ska även bidra till stora automatiseringar av verksamheten.  

På den här resan kommer du tillsammans med kompetenta kollegor att arbeta i bl.a. Java 8, JavaEE7 eller senare och GIT, Maven, ActiveMQ, OpenShift 3.11, JBoss EAP7. Vi arbetar agilt med tvärfunktionella team och ser teamets mognad som en viktig framgångsfaktor i leveransen av kundnytta.

Ditt nya jobb 

Som utvecklare kommer du att arbeta i högt prioriterade och strategiskt viktiga projekt för att framtidssäkra verksamhetsstödet för skuldsaneringen. Du kommer även att arbeta med vidareutveckling och förvaltning av befintliga system. Dina arbetsuppgifter är omväxlande där du dagligen interagerar med kompetenta kollegor och har utmanande arbetsuppgifter.

Vår system- och informationsstruktur är komplex, med mycket integration där en del av systemen även är integrerade med andra myndigheter såsom Försäkringskassan och Skatteverket. Här finns således goda möjligheter att utvecklas inom rollen som systemutvecklare.

Vi söker dig som har

  • Fler års erfarenhet av utveckling inom Java och webbaserade tekniker, JavaEE7 eller senare med fokus på EJB3, JPA2 och JAAS
  • Utbildning på minst gymnasienivå
  • Goda kunskaper i Svenska och Engelska
  • Erfarenhet av agilt arbete

Du har personliga egenskaper som innebär att du är ansvarstagande, du har ett driv och tar reda på det du behöver för att lyckas med ditt arbete. Du är kreativ och har förmågan att kommunicera samt skapa goda relationer med kollegor. Du har även ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och kvalitetsmedveten. Du ska vara bekväm med agila arbetsmetoder och aktivt bidra till att teamet lyckas i utvecklingsarbetet.

Det är meriterande om du har kompetens inom front-end utveckling (Angular) och UX design. 

Information om oss och jobbet 

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Tillträde är enligt överenskommelse. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Anställningsform   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Tillträde   Enl överenskommelse
Löneform   Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar   1
Sysselsättningsgrad   100%
Ort   Någon av de 32 orter där Kronofogden har kontor
Län   Ospecificerad arbetsort
Land   Sverige
Referensnummer   2021/349

Kontakt

  • Linda Elg, HR-specialist rekrytering, 010-574 57 66
  • Anders Ekström, sektionschef, 010-579 24 13

Facklig företrädare

  • Henrik Jonés, SACO, 010-579 25 35
  • Malin Almkvist Klaesson, ST, 010-578 38 68

Publicerat   2021-09-13
Sista ansökningsdag   2021-10-11

Läs hela artikeln här!