Artisten John Lundvik och tidigare friidrottsstjärnan Carolina Klüft var ett kärlekspar i unga år.

Med ett OS-guld och tre VM-guld i sjukamp, och därtill ett VM-guld i femkamp inomhus var Carolina Klüft Sveriges främsta friidrottare under 2000-talets första årtionde, och tillhör en av Sveriges främsta genom tiderna.

När hon till sist avslutade karriären 2012 kunde hon se tillbaka på över 30 guldmedaljer i framför allt sjukamp och femkamp.

Samtidigt som Carolina Klüft skördade framgångar på friidrottsarenor runtom i världen såg artisten, barndomsvännen och tidigare klubbkamraten John Lundvik på från sidan.

Han har gjort musik till filmen ”Snabba cash”, medverkat i Melodifestivalen som både låtskrivare och artist och därutöver skrivit kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllopslåt.

Men innan han slog igenom och blev framgångsrik inom musiken var John Lundvik en 100-meterslöpare som vann åtta SM-guld, och det var genom idrotten som Lundvik och Klüft först lärde känna varandra, har han tidigare berättat för TT.

– Det var faktiskt Carolina Klüfts mamma Inga-Lill som fick mig att börja med friidrott. Hon trodde jag skulle tycka det var roligt och frågade om jag ville komma ner till Värendsvallen och prova på. Så under sju år var jag med i samma träningsgrupp som Carolina.

John Lundvik: ”Jag var kär och galen”

När John Lundvik i augusti medverkade i Max Bruhn och Björn Mortensens podcast ”Livet, döden & allt däremellan” berättade Lundvik att Carolina Klüft och han med tiden utvecklade en relation som var djupare än bara kamrater i en idrottsförening.

– Det här är 22 år sedan. Helt fantastiskt. Jag var kär och galen, och det tror jag också att hon var. Vi var jätteunga. Det roliga med det är att samtalet vi sist hade för 22 år sedan kändes som att man kunde plocka upp där vi var senast, det är ganska häftigt, säger John Lundvik.

Vilket också bekräftas av Klüft.

”Det stämmer bra. John och jag var tillsammans i tonåren. Vi har många fina minnen tillsammans.”, skriver Carolina Klüft i ett mejl till Expressen.

Exakt hur minnena ser ut, vad ”kär och galen” betyder och när det tog slut går ingen av dem in på.

Men 2007 gifte sig Carolina Klüft med maken Patrik, som hon har tre barn tillsammans med. Samtidigt lever John Lundvik ett liv med sin sambo Jotta Martidou och parets tre barn.

Läs hela artikeln här!