Under bröllopsdejten fick alla skriva egna löften och läsa upp som om det vore ett bröllop på riktigt – så även bachelorn själv. 

– Kärlek, ett spektrum av känslor och attityder som präglas av ömhet, tillgivenhet, samhörighet och villighet till uppoffring. Exakt där är jag med dig. Jag är så katastrofalt kär i dig. Jag kommer älska dig så länge stjärnorna finns över dig, och längre om jag kan. Hur länge kommer jag vara din? Så länge som du vill att jag ska vara. Och längre än så. Oavsett vad som hänt, oavsett vad du gjort, och oavsett vad du ska göra, jag kommer alltid älska dig, jag lovar dig, läser Sebastian Martinssons upp, vilket för första gången visas i extraprogrammet ”Tjejerna avslöjar allt”.

Men kärleksförklaringen var inte fullt så uppriktig som tjejerna först trodde.

Programledaren Malin Stenbäck kunde nämligen berätta att det fina löfte som Sebastian Martinsson läst upp var ett plagiat.

”Jag kände det på mig”

– Nu finns det risk att jag gör er lite besvikna, men jag har lite info om Sebastians tal, säger Malin Stenbäck i programmet, och visar sedan hur första delen av bachelorns text faktiskt kommer från Wikipedia.

– Skulle man då sedan välja att gå vidare på nätet för att söka kanske mer inspiration, kanske hos ett känt blomföretag… säger Malin Stenbäck vidare, och visar hur resten av dikten går att hitta på blomföretaget Interfloras hemsida.

Allt som krävdes var en googlesökning på ”tips på romantiska texter”.

– Nej men, en eloge till honom, säger deltagaren Alice Opebiyi, 26, när bluffen avslöjas.

Hon fortsätter:

– Jag kände också det på mig, jag sa det att han har nog inte skrivit det här talet själv. Då blir man ju också ännu mer besviken, för jag la ner mina känslor i mitt tal.

Hon får medhåll från de andra tjejerna.

– Jag tyckte ändå att det var opersonligt så om det kom från hjärtat eller datorn spelar inte så stor roll, säger Nora Landgren, 23. 

Till Aftonbladet säger Sebastian Martinsson att hans felsteg berodde på skrivkramp.

– Man försökte hitta alla möjliga typer av inspiration, men det var ont om tid där och då och det var inte lätt. Jag fick faktiskt skrivkramp om jag ska vara ärlig, så det där var det bästa jag kunde hitta på, säger han.


Läs hela artikeln här!