Vill du skydda Sveriges mest samhällskritiska verksamheter och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ person som är skicklig inom IT-området och vill utvecklas i en roll som IT-säkerhetsspecialist. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och utmanande miljö där du får vara med och göra verklig skillnad, varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som IT-säkerhetsspecialist hör du till enheten Nätverkssäkerhet inom avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos Sveriges mest skyddsvärda verksamheter. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp samt bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv, erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi aktivt till Sveriges cyberförsvar.

Hos enheten för Nätverkssäkerhet arbetar du bland annat med att genomföra IT‑säkerhetgranskningar, till exempel i form av penetrationstester, intrångsdetektering eller rådgivning kring tekniska implementationer. I rollen ingår att analysera, sammanställa och presentera dina resultat i muntlig såväl som skriftlig form. Du ges också möjlighet att på andra sätt förbättra IT‑säkerheten i samhället, till exempel genom att stötta våra uppdragsgivare vid incidenthantering och rådgivning. Vi uppmuntrar till ett öppet, prestigelöst och lärande förhållningssätt. Du och dina medarbetare fokuserar på åtgärder för respektive uppdragsgivares bästa, och bidrar aktivt till att utveckla enhetens verksamhet för att kunna erbjuda insatser som stärker deras skyddsförmåga. Då cybersäkerhet är ett område under ständig och snabb förändring, utvecklar och anpassar vi kontinuerligt hur vi arbetar. Ett led i detta är bland annat det nya nationella cybersäkerhetscentret.

Du ingår i ett team med djup teknisk kunskap och gedigen erfarenhet som arbetar för huvudsakligen externa, men även interna, uppdragsgivare. Det dagliga arbetet sker i viss utsträckning självständigt, men också i mindre grupper med varierad sammansättning av kompetenser utifrån de aktuella uppdragen, där du bidrar med din specifika kunskap. Du erbjuds goda möjligheter till kompetensutveckling och förväntas också kontinuerligt utveckla din egen och enhetens kompetens för att kunna ligga steget före.

Cybersäkerhet arbetar ständigt med morgondagens utmaningar och nu har du chansen att bidra till en ännu mer utvecklande och kunskapsdrivande miljö!

Resor inom landet förekommer och planeras in i god tid som en del av uppdraget. Resor utrikes kan förekomma. Tjänsten innefattar hantering av sekretessbelagda uppgifter, därför läggs det stor vikt i att du är bekväm att hantera dessa.

Du kan

Vi söker dig som har/är:

  • Genuint intresse för teknik med fokus på IT-säkerhet och en vilja att fördjupa dig på området
  • Grundläggande teknisk baskunskap via akademisk examen eller förvärvat genom arbetslivet
  • Van att arbeta i Windows- och Linuxbaserade miljöer

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Erfarenhet och fördjupad kunskap inom ett eller flera teknikområden som nätverksteknik, operativsystem, systemadministration, intrångsdetektering, systemutveckling, webb-applikationer, hårdvarunära programmering eller mobila enheter
  • Utbildning eller erfarenhet av IT-säkerhetsanalyser, programmering eller scripting
  • Stött på eller använt dig av något verktyg som Nmap, Bloodhound, Kali Linux eller Mimikatz
  • Tagit dig an CTF-liknande utmaningar eller driver egna projekt hemma för vidareutveckla din kompetens

Du är
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som utöver ditt tekniska engagemang är prestigelös med en problemlösande attityd. Arbetsuppgifterna innebär delvis självständigt arbete vilket ställer krav på egen motivation och förmåga att prioritera och slutföra arbetsuppgifter. Du tycker om att lära dig nya saker och att utvecklas tillsammans med verksamheten.

För att trivas i rollen krävs att du tilltalas av utmanande problem­ställningar och utvecklingsarbete, då våra uppdrag varierar i både storlek och komplexitet. Då du arbetar nära både ditt eget team och uppdragsgivare är det viktigt att du har samarbetsförmåga, positiv attityd och skapar både engagemang och delaktighet.

Då du kommer arbeta med interna samt externa uppdragsgivare ser vi dig som en social utåtriktad person med hög social kompetens. Du är kommunikativ och lojal samt har lätt att bemöta olika typer av människor där det är stort fokus på relationsbyggande. Vidare ser vi dig som gör korrekta avvägningar, väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden samt visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Verksamheten ställer stora krav på lojalitet, integritet och omdöme.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristian Roos och fackliga företrädare på telefon 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-10-24.
Ange referensnummer 3552/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Läs hela artikeln här!