Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en engagerad och initiativtagande reverse-engineer med IT-säkerhetsfokus till avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Som reverse-engineer med IT-säkerhetsfokus hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

Uppdraget består av att detaljgranska programvara och inbäddade system ur ett säkerhets- och systemperspektiv. Du har även möjlighet att dra relevanta slutsatser av komplexa samband och genom forskning och utveckling skapa nya verktyg. Resultatet av dina insatser kommer att leverera direkt verksamhetsnytta till stora delar av FRA.

Arbetet sker i team tillsammans med kollegor med djup teknisk kunskap och i ett prestigelöst arbetsklimat. Själva arbetet sker med moderna metoder och verktyg. Oavsett arbetsform krävs att du i stor utsträckning är självgående, har stor kreativitet och drivkraft inom ditt expertområde samt ett långsiktigt fokus på kvalitet och noggrannhet.
Arbetsområdet präglas av kontinuerlig förändring och ger dig möjlighet att hålla dig á jour med de senaste metoderna inom ditt expertområde.

Du kan
Vi söker dig som har erfarenhet av:

  • God kompetens och erfarenhet av reverse-engineering
  • God kompetens och erfarenhet av systemutveckling, felsökning och IT-säkerhet
  • Du har en akademisk examen inom datateknik eller datavetenskap alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Har du erfarenhet av följande områden ses det som meriterande:

  • Analys av sårbarheter i både källkod och binärer och/eller analys av skadlig kod
  • Tekniska IT-säkerhetsgranskningar
  • Kunskap om programmering (t.ex. Assembly, C/C++, Python, Rust)
  • Kunskap om hur operativsystem (t.ex. Linux eller Windows) är uppbyggda

Du är
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen krävs det att du är analytisk och vill bidra med din expertis. Du är uppmärksamma på vilka behov som finns i verksamheten och hur de ska kunna tillgodoses. Du är prestationsorienterad, kvalitetsmedveten och sätter upp höga mål både för dig själv och för arbetsgruppen. Du tar ansvar för dina uppgifter och ser vikten av att dela med dig av kunskap och information till gruppen för att tillsammans uppnå gemensamma mål.

Arbetet präglas av snabb förändringstakt och kräver därför ett gediget intresse för området, att du blir engagerad av utmanande problemställningar samt att du har ett stort mått av nytänkande.

Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 42 83. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-10-24.
Ange diarienummer 2.1.2: 4040/21:2 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Läs hela artikeln här!