Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu kreativa och skickliga IT-säkerhetsspecialister med intresse för IT och teknik. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Som IT-säkerhetsspecialist hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp samt bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

Ditt uppdrag
Som IT-säkerhetsspecialist arbetar du huvudsakligen med att genomföra IT-säkerhetgranskningar. Det gör du framförallt genom penetrationstester eller rådgivning kring tekniska implementationer. Du ingår i ett team med djup teknisk kunskap och gedigen erfarenhet. Det dagliga arbetet sker i många fall självständigt, men också i liten grupp med varierad sammansättning av kompetenser där du bidrar med din specifika kunskap. Vidare bidrar du tillsammans med dina kollegor att utveckla enhetens tjänster och verksamhet. Resor inom och utom landet kan förekomma, dock sällan med kort varsel. Tjänsten innefattar hantering av sekretessbelagda uppgifter, därför läggs det stor vikt i att du är bekväm att hantera dessa.

Du kan
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är nyfiken samt har ett genuint intresse för teknik med fokus på IT-säkerhet. Du har kanske fördjupad kunskap och erfarenhet inom ett eller flera teknikområden. Sådana kan till exempel vara nätverksteknik, operativsystem, systemadministration, intrångsdetektering, systemutveckling, webb-applikationer, hårdvarunära programmering eller mobila enheter.

Har du kört igenom CTF-liknande utmaningar, eller driver du egna projekt hemma för att vidareutveckla din kompetens är du troligen den vi söker. Har du utöver detta utbildning eller erfarenheter från att ha arbetat med praktisk tillämpning av IT-säkerhetsanalyser, programmering eller scripting är det en stor bonus. Då du ska kunna beskriva och dokumentera tekniska problem på ett tydligt sätt krävs det att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi tror att du är bevandrad i såväl Windows- som Linuxbaserade miljöer och har ett driv att förstå hur saker fungerar bortom de grafiska gränssnitten.

Du är
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som utöver ditt tekniska engagemang är prestigelös med en problemlösande attityd. Arbetsuppgifterna innebär en hel del självständigt arbete vilket ställer krav på egen motivation och förmåga att prioritera arbetsuppgifter.

För att trivas i rollen krävs att du tilltalas av utmanande problemställningar och att du gillar att ständigt lära dig nya saker då våra uppdrag varierar ofta i både storlek och komplexitet. Då du arbetar nära både ditt eget team och uppdragsgivare är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga, att du med hög energi och positiv attityd skapar både engagemang och delaktighet. Verksamheten ställer stora krav på integritet och omdöme.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter och träningspass.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Rekryterande chef på telefon 010-5575111. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-10-24.
Ange diarienummer 2.1.2:3538/21:2 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Läs hela artikeln här!