Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu nyfikna och kreativa analytiker inom IT-säkerhet som vill ta sig an nya spännande utmaningar och bidra till Sveriges säkerhet och det svenska cyberförsvaret. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet i teknikens framkant. På FRA arbetar vi med unika uppgifter- för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Som analytiker hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen bidrar till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp mot samhällsviktig verksamhet i Sverige. Vi följer och identifierar angriparna bakom angreppen. På så sätt bygger vi kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv, vilket genom bland annat rapporter ger avgörande information i kritiska frågor. Vår unika kunskap ger oss möjlighet att erbjuda tekniska lösningar, beslutsunderlag till uppdragsgivare och rådgivning till myndigheter och statliga bolag, något som hjälper till att förbättra Sveriges cyberförsvar.

Din uppgift som analytiker är huvudsakligen att analysera komplexa och spännande företeelser relaterade till olika former av IT-angrepp och utifrån dina upptäckter dra relevanta slutsatser. Du kommer att arbeta tillsammans med engagerade kollegor som brinner för att utveckla både sig själva och verksamheten. Du kommer tillhöra ett team som stöttar och lyfter varandra för att tillsammans nå mål.

I det dagliga arbetet kommer du vara del av ett eller flera underrättelseuppdrag av varierande storlek, vilket innebär att arbetet utförs såväl i grupp som enskilt. På FRA råder en strikt sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Resor i tjänsten kan förekomma, både nationellt och internationellt.

Du kan

Vi söker dig som har:

  • Arbetat inom svensk säkerhets- eller underrättelsetjänst i minst 3 år
  • Erfarenhet av rapportskrivning
  • Analytisk förmåga och intresse av allt ifrån komplexa tekniska företeelser till utrikes och säkerhetspolitik
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Akademisk grundexamen eller motsvarande kompetens inom dataanalys, informationssäkerhet eller forensik
  • Erfarenhet av analys av eller rapportering om cyberangrepp

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och dela med dig av din kompetens till andra, samtidigt som du arbetar effektivt på egen hand. Eftersom du kommer att jobba med problemlösning på komplex nivå är det viktigt att du är analytisk samt att du är uthållig och kan behålla ett realistiskt perspektiv oavsett situation. Vidare ser vi att du har god förmåga att strukturera ditt arbete och du arbetar på till dess att resultat är uppnådda. För denna roll krävs mycket god social kompetens då du kommer att samarbeta både uppåt och nedåt i organisationen vilket också ställer krav på att upprätta god stämning och bidra till en bra arbetsmiljö såväl internt som externt. Då vårt område är i ständig utveckling är det även viktigt att vara nyfiken och intresserad av de senaste framstegen inom IT-området. Du drar lärdom av erfarenheter och utvecklar din kompetens och prestation över tid.

Verksamheten ställer stora krav på integritet och omdöme, då verksamheten grundar sig på både etik och tillståndsförfarande.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Daniel Jaurén på 010-557 46 00 eller på daniel.jauren@fra.se. Fackliga företrädare på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-10-24.
Ange referensnummer 3554/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Läs hela artikeln här!