Finansinspektionen (FI) är mitt inne i en spännande digitaliseringsresa där vi aktivt jobbar med allt från införande av agilt arbetssätt, moderniserar och vidareutvecklar systemstöd för verksamheten, inför ny teknik på vårt kontor och våra arbetsplatser till att vi moderniserar våra lokaler och arbetssätt. För att kunna göra det förstärker vi nu vår it-organisation.

Verksamhetsområde It har i uppdrag att leda FI:s arbete med att ta fram och förvalta it-tjänster och it-produkter samt att stödja verksamheternas tillämpning av it. Området ansvarar för FI:s it-strategi och för att leda myndighetens digitaliserings- och visionsarbete avseende it och teknikfrågor. Området ansvarar också för samordning av it-projekt, myndighetens arbete med it-innovation och internationell it-koordinering samt it-arkitektur och it-säkerhetsarbete på FI. Inom område It jobbar cirka 100 personer fördelat på tre avdelningar och en stab.

Vill du vara med och bidra till Finansinspektionens (FI:s) it-utveckling med fokus på digitalisering och ett effektivt it-stöd? På senare tid har FI lanserat flera nya centrala plattformar inom integration, DevOps, CRM och BPM. Vi söker nu flera systemutvecklare som vill arbeta med att vidareutveckla en eller flera av dessa plattformar.

Avdelningen består idag av cirka 25 personer. Som systemutvecklare hos oss kommer du att arbeta nära såväl verksamheten som övriga agila it-team. Arbetet kan även innebära kontakt med externa myndigheter och andra parter, både inom Sverige och på europeisk nivå. I rollen som systemutvecklare arbetar du med hela kedjan från krav, design, arkitektur till utveckling, test och driftsättning. För den som har relevant erfarenhet, kompetens och driv finns även möjlighet att ta helhetsansvar för hela plattformen genom att äga och driva utvecklingen framåt. Detta kan inkludera att fungera som teknisk tjänsteförvaltare för en plattform med fokus på livscykelhantering och vidareutveckling. 

Vi söker dig som har relevant utbildningsbakgrund inom it eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har några års erfarenhet av systemutveckling och agilt arbete samt minst grundläggande kunskaper om mjukvaruarkitektur, C#, .NET, Visual Studio samt SQL. Vi ser det som mycket meriterande om du dessutom har flerårig erfarenhet av ovannämnda. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Har du tidigare arbetat inom finansbranschen och/eller offentlig sektor är det en fördel, men inget krav.

Vidare är det meriterande, men inte ett krav, om du dessutom har erfarenhet inom något eller några av dessa områden: 

  • Systemintegration, design och utveckling av API:er, integrationsarkitektur och/eller lösningsarkitektur.
  • DevOps eller motsvarande för test, byggen och deploy.
  • Lowcode-utveckling inom CRM, BPM eller liknande system.
  • Biztalk, Azure DevOps, MS Dynamics 365 eller Pega. 

Detsamma gäller om du tidigare har arbetat med kravanalys, utveckling i Continuous Delivery pipelines, eller har erfarenhet av SAFe-ramverket.

Som person är du självgående, uthållig och framåtblickande. Du bidrar med gott samarbete, visar engagemang för att förbättra arbetssätt och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information är du välkommen att kontakta avdelningschef Peter Arvidsson på 08-408 980 59.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. En anställning vid FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. 

Välkommen med din ansökan innehållande cv, personligt brev och relevanta intyg senast den 8 november 2021. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Läs hela artikeln här!