Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

Ekerö kommun söker nu dig som vill arbeta som IT lösningsarkitekt.

Vi på IT-enheten är ett team på 9 personer som förser hela kommunen med IT-tjänster och digitala verktyg. Hos oss är det högt i tak, prestigelöst och beslutsvägarna är korta. Vi är en del av enheten Utveckling och Service inom kommunstyrelseförvaltningen och vi arbetar tätt tillsammans med strateger, förändringsledare och förändringsledare i vår digitala transformationsresa.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
Vi tror på dig och din förmåga – därför ger vi dig stort utrymme i din roll. Många som jobbar hos oss uppskattar förtroendet och ansvaret de får i vår kommun, eftersom det bidrar till mycket lärande och utveckling i vardagen. För att lyckas är du trygg i dig själv, ditt yrke och har förmågan att både ta för dig – och sätta gränser.

Som lösningsarkitekt kommer du tidigt in i leveransen och arbetar med att förstå och analysera verksamhetens krav och behov för att sedan omsätta detta till en design som är säker men också värdeskapande för verksamheten. Du ansvarar för att övergripande strategier och arkitekturprinciper följs och du utvärderar och applicerar kontinuerligt olika arkitekturella principer/ramverk/mönster och best practise för att skapa en säker, skalbar och förvaltningsbar teknisk lösning.

Du arbetar tätt med övriga i teamet och har stort kundfokus. Det är viktigt att du själv kan hjälpa till att realisera lösningsförslaget.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk examen inom data/it/systemvetenskap/nätverk. Du har gedigen erfarenhet inom IT-arkitektur och av att skapa, implementera och dokumentera säkra lösningsarkitekturer. Du har arbetat i liknande roller där du tagit idé till verklighet. Du har jobbat både strategiskt såväl som hands on och du trivs i en snabbrörlig miljö med varierande arbetsuppgifter. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

För att trivas och kunna leverera i rollen bör du ha ett genuint tekniskt intresse och stor nyfikenhet på tillämpningen av ny teknik, som du använder dig av för att realisera lösningar och verksamhetsnytta. Du ser din roll som en möjlighet att leda förändring och utveckla verksamheten och kan växla mellan helhetsperspektivet i hela organisationens arkitektur och i enskilda lösningar.

För att klara av uppdraget ser vi att du:
* snabbt kan sätta dig in i en kunds verksamhet och krav
* är lösningsorienterad med bred teknisk kunskap
* är nyfiken och bekväm med att ta egna initiativ
* inspireras av att ta ansvar och driva förändringar genom ny teknik.
* har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov i verksamheten
* har ett stort intresse för säkerhet, arkitektur och design
* ser laget före jaget

Det är meriterande med erfarenhet av:
* Målarkitektur
* Integrationsplattformar, e-tjänsteplattformar
* Informationssäkerhet
* MS 365 och Azure

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi värdesätter trygghet och integritet och din förmåga att både ta för dig och sätta gränser. Du är duktig på att ta till dig och tillämpa nya kunskaper, är serviceinriktad och ansvarstagande. Du är pedagogisk och trivs när du får stötta, utbilda och leda verksamheten genom utbildning och workshops. Vidare är du strukturerad och leder gärna arbetet tillsammans med andra för att skapa strukturer där dessa saknas. Du är kommunikativ och prestigelös och trivs i dialogen med både tekniker verksamheten. Att du är ödmjuk med en god samarbetsförmåga som bidrar med nya idéer ser vi som en självklarhet.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis IT. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Pia Boström, 08-508 95 404, pia.bostrom@se.experis.com

Vi intervjuar löpande så vänta inte med att söka tjänsten!

Välkommen att bli en viktig del hos oss på Ekerö Kommun!

Läs hela artikeln här!