Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea i Kista dig som vill jobba som Specialistsäljare inom affärsområdet Software & Cloud. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.

Din roll i laget

Vi söker dig som vill arbeta med försäljning av Ateas Software & Cloud-erbjudanden inom privat och offentlig sektor. I rollen som Specialistsäljare Software & Cloud bearbetar du nya och utvecklar befintliga kunder genom ett tätt samarbete med Account Managers och kundteam. Till din hjälp har du ett av IT-branschens starkaste varumärken, ett team med kollegor som brinner för försäljning och en vältrimmad leveransorganisation. Atea jobbar med de flesta stora mjukvarutillverkare såsom exempelvis Adobe, Cisco, Citrix, IBM, Microsoft, Oracle, Red Hat, Snow, Veritas och Vmware.

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som Specialistsäljare Software & Cloud är:

 • Guida våra kunder inom licensiering och bli deras rådgivare
 • Sälja Ateas olika Software & Cloud-erbjudanden
 • Utveckla befintliga och bearbeta nya kunder, med tydligt uppsatta försäljningsmål och nyckeltal
 • Samarbeta med kollegor i kundteam, tillverkare och andra partners.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:

Du har ett proaktivt förhållningssätt och söker lösningar i uppkomna problem där du fungerar konstruktivt både på egen hand och i grupp. Du är driven i ditt arbete och ser alltid till kundens bästa. Du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att lyckas i rollen som Specialistsäljare Software & Cloud bör du ha följande kompetens:

Du är driven, motiveras av att göra affärer och ser alltid till kundens bästa. Återkoppling och uppföljning i alla riktningar är för dig en självklarhet. Du är bra på att skapa, utveckla och bibehålla relationer och är som person lyhörd, smidig samt förtroendeingivande. Du kan göra presentationer och har förmågan att på ett enkelt sätt förklara erbjudandet och nyttan både ur ett affärsmässigt och tekniskt perspektiv. Du har god vana och erfarenhet av att jobba mot privata stora företag.

 • Minst 5 års erfarenhet av licensförsäljning mot privata kunder i segmentet 500 anställda och uppåt
 • Djup kompetens kring Microsofts licensavtal, licensregler och onlinetjänster
 • Affärsmässighet med tekniskt stort intresse
 • Strukturerad och uthållig men gillar att driva på och göra affärer
 • Goda kunskaper av Excel, du är bekväm i att göra prissättningar
 • Inre driv som motiverar dig själv till nya vägar – initiativrik
 • Lätt för att kommunicera i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska
 • Akademisk utbildning eller motsvarande är starkt meriterande

Vill du bli en del av landslaget?

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Eva Forsgren, Försäljningschef, via eva.forsgren@atea.se alternativt telefonnummer 076-111 0004. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs hela artikeln här!