Just nu söker vi på Atea Managed Services (AMS) dig som vill jobba som processledare med fokus på incident management. Du kan arbeta från något av våra kontor i Malmö, Stockholm, Piteå, Umeå, Östersundeller Luleå. Du kommer jobba i ett team med erfarna processledare, processägare och projektledare fylld med positiv energi, som verkligen brinner för det som de gör.

Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

I rollen som processledare innebär det att du har ett helhetsansvar för att driva och följa upp arbetet inom incident management-processen. Detta inkluderar även att jobba med ständiga förbättringar, utbilda i metoder och leda det dagliga arbetet inom processen både internt och i interaktion med kunder.

Du kommer även:

 • Vara eskaleringspunkt för kritiska ärenden (Major Incidents).
 • Koordinera kritiska incidenter och säkerställa att rätt tekniska resurser kopplas in och fokuserar på felsökning och hela tiden har en plan framåt i felsökningen
 • Vara kommunikationspunkt i kritiska incidenter och informera ut till alla berörda (även icke-tekniska resurser) om vad som händer i ärendet.
 • Styra, delegera och följa upp arbete inom processen
 • Utbilda och stötta verksamheten i processen och hjälpande metoder

I samråd med processägare ansvarar du även för att driva förbättringsarbete som berör hela verksamheten. Inom rollen har du stort mandat och frihet att utveckla både hur du själv och dina kollegor arbetar. Du kommer i din roll att samverka med kollegor inom hela Atea-koncernen och påverka utvecklingen av process och verktygsstöd inom bolaget.

Vad söker vi hos dig?

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som processledare ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och hela tiden vill lite mer.

För att lyckas i tjänsten som processledare bör du ha:

 • Minst 5 års erfarenhet av arbete inom it och outsourcing
 • Praktisk erfarenhet av att jobba med ITIL, i synnerhet Incident Management
 • God vana av att jobba i ärendehanteringssystem, gärna ServiceNow
 • Eftergymnasial utbildning med it som fokus
 • Certifiering i ITIL Foundation v3 eller v4
 • Svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av LEAN samt om du har tidigare arbetat som processledare eller processägare. Vi ser även positivt på om du har erfarenhet av att leda eller arbeta i projekt.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Per Synnergren, titel, via per.synnergren@atea.se alternativt telefonnummer 073-367 16 13. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss påAtea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Den här rekryteringen sköts av oss på Atea och så samtal från externarekryteringsföretagochsäljare undanbedes.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Läs hela artikeln här!