Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Syddig som vill jobba som Lösningsarkitektinom Hybrid Platform. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

I rollen som lösningsarkitekt kommer du att vara inblandad i viktiga diskussioner hos våra kunder kring hur deras it-lösningar på bästa sätt kan moderniseras, förbättras och effektiviseras. Atea i region syd gör nu en medveten satsning inom Red Hat området, och här kan du vara med att bidra i resan framåt till ett spännande mål. I rollen kommer du vara en operativ nyckelperson i vår Red Hat satsning i Syd. Där du kommer att arbeta med hela processen från förstudie och analys till design, installation och drift av Red Hat-, Cloud- och Hybrida lösningar. Du ska vara väl insatt i framtida teknologier och ha en förmåga att avgöra huruvida dessa passar in i kundens nuvarande och kommande miljö. Du kommer att arbeta nära våra säljare, kundteam, konsulter och kundens olika it-ansvariga. Du kommer att bli en del av ett fantastiskt team där lagarbetet är nyckelordet. Med en ledare som har många års erfarenhet av itbranschen och som ledare. Hon beskrivs som lugn, trygg och varm som person, samt tydlig där hon ger alla rätt förutsättningar till utveckling och att lyckas i sin roll. Vi har en bred teknisk repertoar och du kommer att få jobba i projekt tillsammans med några av branschens vassaste experter som delar med sig av sin best practice genom mentorskap.

“Atea ger mig som anställd förutsättningarna för att kunna utvecklas, både genom utmanande projekt och riktade utbildningar. Jag äger min egen utveckling och får möjligheten att jobba med kompetenta kollegor inom många olika områden.” /Martin Persson – Solutions Architect Cloud, Hybrid Platforms Malmö

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du har 3-5 års erfarenhet i en liknande roll och att vara konsult är något du brinner för! Som lösningsarkitekt ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina processer. Du trivs och har lätt för att samarbeta, skapa relationer. Du är lyhörd och smidig; lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du skapar förtroende genom din kompetens och personlighet, och har inga problem att vara tillmötesgående gentemot kund eller kollegor likväl kan du påverka och övertyga andra till den bästa lösningen. Du har en förståelse för de fackmässiga aspekterna av arbetet och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Du trivs i rollen som en kunskapsresurs för andra. Du drivs av höga mål och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Det är viktigt att förstå affären och kunna ta affärsdialoger med kunder samt att driva affärsmöjligheter framåt tillsammans med våra kunder och partners.

För att lyckas i tjänsten som lösningsarkitekt bör du ha följande kunskaper:

◾ 3-5 års arbetslivserfarenhet av liknande roll
◾ Kompetens inom Red Hat;
◦ OpenShift – Containers
◦ Ansible – Automation
◾ Kubernetes
◾ Linux Enterprise Plattformen
◾ God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

Meriterande: Kunskaper och certifieringar inom ett eller flera områden nedan:

◾ Google Cloud Platform
◾ AWS
◾ Azure
◾ Infrastructure as Code

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta konsultchef Ulrika Gussing ulrika.gussing@atea.se eller Rebecka Sandqvist, Rekryterare rebecka.sandqvist@atea.se Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders – och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare. Varmt välkommen med din ansökan! Atea vill samla IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Läs hela artikeln här!