TV4 gick nyligen ut med att samarbetet med programledaren Anders Öfvergård, 53, bryts. Detta efter att profilen enligt Expressens uppgifter agerat våldsamt mot en kvinnlig kollega på avslutningsfesten efter inspelningen av ”Robinson” i Dominikanska Republiken.

– Det här är ett tungt beslut, det handlar om en person som betett sig oacceptabelt men också är uppskattad, och tyvärr kan jag inte vara mycket mer detaljerad än så av respekt för alla inblandade, sa Viveka Hansson, programdirektör på TV4 i samband med att de lämnade beskedet.

Tv-kanalen meddelade att Anders Öfvergård lyfts bort från kommande produktioner men att redan inspelade program så som ”Anders och våldet” och ”Robinson” kommer att sändas som planerat.

Nu får nya ”Anders knackar på” premiär

Nu kommer också beskedet att säsong två av ”Anders knackar på”, programmet där Öfvergård hjälper kända personer med bland annat husrenoveringar, också kommer att sändas i höst.

Det bekräftar TV4 i ett mejl till Expressen.

Programmet kommer sändas med start den 18:e oktober”, skriver Sofia Fritze, presskommunikatör på TV4.

På frågan om vem som kommer programleda ”Sveriges värsta bilförare” svarar kanalen att inget beslut har fattats.

Vi återkommer när vi har något att berätta om Sverige värsta bilförare”, skriver Fritze.Hårda ordväxlingen i Öfvergårds nya program

I det första avsnittet av ”Anders och våldet” – efter att TV4 brutit med programledaren hamnar programledaren mitt i en husrannsakan där en hätsk ordväxling uppstår med en man i bostaden.

Läs hela artikeln här!